Završetak projekta Design Your Job II

 

Krajem veljače završen je projekt „Design Your Job II“ koji je trajao godinu dana, a u kojem je Koordinacija Udruga Mladih Siska bila partner. Tijekom provedbe projekta 9 mladih osoba iz Siska, Petrinje i Kutine se educiralo za osnovna znanja web i grafičkog dizajna, a nakon toga su kroz treću edukaciju pripremani da postanu i prenositelji znanja – multiplikatori. Edukaciju su prolazili zajedno sa vršnjacima iz Srbije i Albanije koji su imali isti zadatak kao i mladi iz Hrvatske, a to je prenesti stječena znanja i vještine drugim mladima (svatko u svojoj zemlji) i istovremeno testirati edukativni program koji su zajedno sa svojim trenerima napravili u prvoj polovici projekta.

Sve ovo je rezultiralo podjelom 68 diploma osobama iz SMŽ koje su zadovoljile određene kriterije znanja i rada. Kroz rad sa korisnicima, vršnjački multiplikatori iz sve 3 zemlje su imali priliku odmah testirati kreirani edukativni program, pripljemljene alate i metodologiju.

Tijekom seminara koji se održao početkom veljače upravo ta saznanja, informacije i evaluacije bile su ključne za dopunu edukativnih programa, a kako na kraju one izgledaju možete vidjeti te besplatno skinuti sa linka na kraju teksta.

Također tijekom seminara kreirane su preporuke koje se mogu skinuti sa stranice nostitelja projekta www.respolis.org, a preporuke se uglavnom odnose na još ovakvih edukacija kao i edukacija za druge IKT vještine. Vodeći se time „Design Your Job“ inicijativa je nastavljena, a njen krajnji cilj je kreiranje IKT edukativnih programa koji su pogodni za prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju nezaposlenih osoba kroz održiv sustavni okvir.

Program: http://www.respolis.org/download-edukativnih-programa-za-g…/

Na žalost nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar :).

Ostavite komentar

Vaš email neće biti objavljen. Popunite polja obilježena *

Možete korisiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*