Otvoreni poziv / natječaj za sudionike / korisnike za BESTplatne obuke za web i grafički dizajn u okviru projekta “Design your job II”

SKWHAT na kompu

 

Uvod

„Design your job II“ je projekt sufinanciran od strane EU kroz program ERASMUS+. Cilj projekta je razvoj i testiranje specifičnih IT programa (razvoj web stranice / dizajn i grafički dizajn) traženih na tržištu rada koji također mogu biti korišteni pri sustavnoj prekvalifikaciji / dokvalifikaciji nezaposlenih osoba. Projekt realizira Centar za omladinski i društveni razvoj „RES POLIS“ iz Novog Sada zajedno sa partnerima:

 • Nacionalnom službom za zapošljavanje – RS,
 • Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – RH,
 • Koordinacijom udruga mladih Siska – RH,
 • Centrom za neformalno i celoživotno učenje – CNELL – AL

 

Program će se realizirati  kroz 12 radionica u maksimalnom trajanju od 12 tjedana, odnosno 3 mjeseca (najkasnije do kraja 2017.) i to u 2 različite teme: razvoj web stranice / dizajna i grafičkog dizajna.

.

Sastav programa za grafički dizajn se zasniva na:

– Adobe Photoshop

– Adobe Illustrator

– Adobe InDesign

– Osnovama web i grafičkog dizajna te pripreme za tisak.

 

Sastav programa za grafički dizajn se zasniva na:

– Uvod u HTML i CSS-a,

– Osnove UI/UX-a,

– Uvod i praksa / rad u WordPress-u

 

Kao dio procesa učenja i doprinosa učenju, sudionici će od predavača dobivati zadaće koje će trebati izvršiti u zadanom periodu (najčešće između dvije radionice). Od sudionika se očekuje da ove zadatke izvrše kako bi izvršili svoje obveze prema obuci.

Poziv je otvoren za sve, bez obzira na završenu školsku spremu, znanje ili iskustvo u oblasti IT-a. Molimo vas da pročitate cijeli poziv za sudionike / korisnike kako bi se dobro upoznali sa procedurom prijave i sadržajem poziva / natječaja.

 

Za što se prijavljujem?

Imaš se priliku prijaviti za besplatnu obuku za web dizajn i/ili grafički dizajn koja se temelji na ciklusu od 12 radionica kroz 12 tjedana. Sudionici se mogu prijaviti za jedan  ili oba seminara. Planirano je da svakog tjedna jedna grupa ima jednu tematsku radionicu, ali moguće je da će biti i 2 radionice tjedno po jednom seminaru  (dužina svake radionice 90-120 minuta).

Nakon radionica sudionici će dobiti zadatak koji je dio edukativnog procesa, a koji će trebati odraditi do roka danog od strane predavača. Kako bi sudionik dobio potvrdu edukativnog programa mora sudjelovati na 90% radionica i izvršiti 90% dobivenih zadaća. Svi korisnici / sudionici prije početka obuke trebaju potpisati izjavu o prihvaćanju odgovornosti u vezi sa svojim obvezama kao sudioniku/ci u izvršavanju zadaća obuke / programa. Sve obuke su potpuno bestplatne za odabrane sudionike / korisnike.

 

Gdje i kada će se realizirati obuka?

Obuka će se održavati samo u dolje navedenim mjestima i to ne uvijek s oba kursa, pogledajte tablicu:

Mjesto Grafički dizajn Web Dizajn
Sisak X X
Petrinja X
Kutina X
Dodatno X X

 

Početak radionica planiran je za kraj rujna, a kraj za kraj prosinca 2017. godine.

 

Tko se može prijaviti?

Ciljane skupine:

 • SVI mladi između 15 i 30 godina starosti;
 • Fokus je na mladima koji su NEET (Not in Education, Employment or Training);
 • Fokus je na mladima koji su OSI (osobe sa invaliditetom);
 • Fokus je na mladima sa smanjenim mogućnostima;
 • Fokus je na mladima bez roditeljske skrbi ili mladima koji zavise od sustava socijalne skrbi;
 • Mladi iz ciljanih mjesta (navedeni u tablici iznad).

 

Važno:  Projekt želi pružiti veću podršku osobama koje imaju razne barijere a koje su i navedene iznad. Međutim to ni na koji način ne umanjuje mogućnost prijave SVIH mladih bez obzira na to imaju li ili poteškoće ili ne.

 

Prije nego što se prijavite, provjerite zadovoljavate li sljedeće osnovne kriterije:

 • Imate između 15 i 30 godina;
 • Znate koristiti računalo / imate osnovne vještine;
 • Vrlo ste motivirani da završite obuku i sve svoje dužnosti;
 • Spremni ste uložiti najmanje 5 sati svog vremena tjedno vezano za dužnosti oko obuke (radionice i zadaće).

Dodatni kriteriji:

 • Imate iznad 30 godina ali ste dugotrajno nezaposleni ili imate smanjene mogućnosti;
 • Stanujete u navedenim mjestima ili ste u mogućnosti putovati / prisustvovati radionicama u navedenim mjestima;
 • Pripadate ciljanoj skupini projekta;

 

Timski rad ToT

 

 

Kako se prijaviti?

Kako bi se prijavili za ove obuke neophodno je popuniti prijavni formular u kojem ćete odgovoriti na sva pitanja. Molim vas da poštujete postavljeno ograničenje u znakovima /riječima.

Formular skinte ovdje: Prijavni formular. RH

Pri slanju mail-a u subject mail-a napišite za koji se seminar prijavljujete i vaše ime (na pr. Grafički dizajn – Ime). Ako se prijavljujete za oba kursa morat ćete odabrati jedan koji vam je primaran i to napisati u tijelu mail-a. U slučaju da imate bilo kakva pitanja, možete nam pisati na: projects@skwhat.com

 

Rok za prijavu

Prijave se šalju na e-mail adresu: projects@skwhat.com, najkasnije do 14.09.2017., u 23:59.

Projektni tim maksimalno će se potruditi da u najkraćem roku obavjesti kandidate koji su prošli u drugi krug. Molim vas imajte na umu da oni koji ne dobiju poziv za drugi krug mogu smatrati da nisu izabrani. 

 

Jednake mogućnosti

Maksimalno se trudimo da osiguramo jednake mogućnosti za sudionike / korisnike. Nećemo diskriminirati nikoga na osnovu religije, spola, seksualne orjentacije, rase, nacionalnosti, invalidnosti ili druge osnove. Osobe sa invaliditetom snažno potičemo da se prijave. Ukoliko ste OSI molim vas da navedete koje su vaše potrebe u prijavnom formularu, a mi ćemo se maksimalno potruditi da olakšamo vaše sudjelovanje.

 

Tehnička komponenta

Molimo sve sudionike da maksimalno pokušaju osigurati (posuditi od prijatelja ako nemaju) sebi laptop tijekom održavanja radionica. U izuzetnim  slučajevima mi ćemo biti u mogućnosti osigurati određenu količinu laptopa za sudionike tijekom radionica, ali će vam svakako trebati računalo da radite zadaće između radionica.

 

 

 

Komentari: 6

 • Poštovani, imala bi dva pitanja za vas vezano za ovo osposobljavanje.
  1. Dali se planira u skoroj budućnosti ili uopće ikad da ovaj tečaj da bude i u Hrv. Kostajnici?
  2. I što je s starijim osobama koje su nezaposlene a željele bi ići na ovaj tečaj?

  Hvala

 • Pozdrav, Irena.
  Kontaktirali smo organizatora pa ćemo vam se ubrzo javiti s novostima u komentarima, ako nemate drugu opciju za kontakt.

 • Poštovani,
  imam 3 pitanja:

  1. Ne pripadam ciljanoj skupini jer imam 42. godine i zaposlena sam u jednom obrtu, a hobi mi je pisanje. U jednoj sam udruzi koja se svakako snalazi, tj. kada priprema knjige za tisak ne koristi profesionalne usluge jer za to nema novca pa sve pripreme za tisak odrađuju pojedinci, što na kraju ne ispadne baš najbolje. Također, mali obrti nemaju novčanih sredstava za prezentaciju na web-u pa bi bilo dobro da netko i to zna, a da nije profesionalac. Može li se takva osoba prijaviti na Vaše seminare?

  2. Osim posjedovanja L-topa, trebaju li se posjedovati programi kao Adobe Photoshop… ? S obzirom da takvi programi dosta koštaju.

  3. Ima li kakvih naznaka da bi se seminari mogli održavati u Novskoj?

  LP

 • Poštovani, tek sad sam vidjela obavijest za tečaj, da li postoji mogućnost da se još upišem. Imam više od 30god, nezaposlena sam od rujna 2016, 15.listopada će biti godinu dana prijave na biro. Iz Kutine sam, zanima me tečaj grafičkog dizajna.
  Hvala unaprijed na odgovoru.
  Srdačan pozdrav…

  Sladja

 • Poštovani, na stranicama Sisak info, dana 16.09.2017. godine, objavljeno je da je otvoren poziv za besplatnu obuku za web i grafički dizajn, te da prijave traju do 20.09 2017. godine.
  Na Vašim stranicama je naveden rok za prijavu 14.09.2017. godine, u 23:59.
  Da li je došlo do pogreške u pisanju datuma roka i da li još uvijek postoji mogućnost prijave ili ne?
  Lijepi pozdrav,
  Klara

 • Pozdrav svima,

  odgovorili smo vam na e-mailove koje ste ostavile, nažalost nemamo više informacija.
  Pitajte organizatora, jer nama nije dostavio nikakve podatke o produženju prijava.
  Mi također ne odlučujemo o izboru pristupnika vezano za ciljane skupine.

  LP,

  Jan

Ostavite komentar

Vaš email neće biti objavljen. Popunite polja obilježena *

Možete korisiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*