MUF – Petak, 22.9.

Osnovni program MALI URBANI FESTIVAL 2017

 

Petak 22.rujan 2017.

 

web

 

16:00 – Otvaranje festivala / Najava programa / Press mediji

 

 

Edukativni program

 

16:30 – Izložba ‘This town needs posters’


Predstavljanje umjetničkih radova skupine kreatora postera u okviru radionice održane 17.9.2017.; predstavljanje izrađenih postera te predstavljanje akcije potpore inicijativi ‘Hoćemo klub’ – Baraka Kutina.

OPIS PROGRAMA

“tisak m. u užem smislu: faza grafičke proizvodnje, u kojoj se tiskovna forma dovodi u kontakt s papirom ili drugim nosiocem tiska i djelovanjem sile prenosi boja s tiskovne forme na papir.

“visoki tisak  — tiskovni postupak koji se sastoji u izradi i otiskivanju tiskovne forme s povišenom (reljefnom, izbočenom) tiskovnom površinom.”

F. Mesaroš, Grafička enciklopedija, Tehnička knjiiga, Zagreb, 1971.

 

RADIONICA

This Town Needs Posters vodit će radionicu primitivnog tiska u kojoj će prezentirati osnove primitivnih, manualnih tehnika tiska koje rabe u svojoj produkciji. Iako jednostavan i bazičan, način rada im nije školski te često eksperimentiraju sa hibridnim tehnikama i nestandardnim ali lako dostupnim materijalima. Kako sami nemaju formalnog tiskarskog ni dizajnerskog obrazovanja, rad i metode razvijaju kroz kontinuirano eksperimentiranje. Polaznici radionice imaju prilike naučiti osnove mješanja boja, pripreme tiskarskih klišeja, rada s različitim vrstama papira i jednostavnom prešom.

Plakati koji će nastati kao rezultat radionice tematiziraju kampanju mladih kutinjana kojom se bore za ponovno otvaranje kluba mladih, nasljednika sada već legendarne Barake.

Radionica izrade plakata provest će se u Klubu mladih SKWHATa, na adresi: Park Perivoj Vikotrovac 0 u Sisku, 17.9.2017. s početkom u 13:00 sati.

 

VODITELJI

This Town Needs Posters je platforma za dizajn i ručni, analogni tisak. U svom radu naglasak stavljaju na materijale, procese i tehniku rada, te sve njihove nedostatke, kao i zanatske nesavršenoti proizašle iz procesa, koje prihvaćaju kao elemente oblikovanja. Djeluju na područuju nezavisne glazbene i kulturne scene unutar koje surađuju s domaćim i inozemnim akterima, među kojima izdvajaju Močvaru, Žedno Uho, Zavod za eksperimentalni zvuk, Klubviziju sc, Kulturu Promjene, HDD\Dan D, AKC Attack.

Na zagrebačkom Danu D 2014. godine nagrađeni su prvom nagradom žirija, te im je na beogradskom Mikseru 2015. dodjeljen Mikser Award. Drže predavanja na SOS Dizajn Festivalu u Sarajevu, DA festivalu na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu i na Fluid Design Forumu u Baru, izlažu u Zagebu, Rijeci, Beogradu, Sisku, Subotici, a ove godine povodom pet godina aktivnog rada samostalno izlažu u galerijih Hrvatskog dizajnerskog društva. Aktivno drže radionice među kojima ističu dizajnerske početnice na Danu D i u MUO, radionice u MSU Zagreb, na Fluid Design Forumu u Baru, na Danima kreativnih industrija u Dubrovniku i povodom 70 godina oslobođenja Zagreba.

 

Glazbeni program

 

22:00 – Elektronički glazbeni program u Klubu mladih

SKWHAT
Nastupaju:
AM/PM
Kristijan Molnar
Omar

Pokrovitelji Malog Urbanog Festivala 2017 su: Grad Sisak, Sisačko-moslavačka županija i EuroArt 93.

 

Program – subota

Program – nedjelja

Na žalost nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar :).

Ostavite komentar

Vaš email neće biti objavljen. Popunite polja obilježena *

Možete korisiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*