MUF intervju: BADEN-BADEN

U vrućoj stolici našao se i Baden-Baden :D

12615365_975736565807000_2153173016401320465_o

 

Iza vas je nekoliko godina rada, promjene postave, ali i velike svirke na InMusicu i SuperUhu, mali kaotični klupski koncerti. Glazba je mješavina žestine, lo-fi zvuka, syntheva… Tko ste i što vi zapravo brijete?

Mi smo petorica muškaraca koji su potpuno različiti. No, kad se poklope stvari, sviramo muziku koja se svoj petorici sviđa. Ideja je da budemo bolji, da sviramo što više pred što više ljudi kojima će se to svidjeti. Jednako volimo svirati na velikim festivalima kao i na npr. opskurnim vjenčanjima ili tulumima.

 

Ove godine ste izbacili “La Drogue”, svoj prvi dugosvirajući album. Imate dosta gostiju, tko su oni i kako ste do njih došli?

Nakon dugo vremena izrodili smo prvo kopile, mračno i bučno. Album je slika je benda u tom trenutku, svih nas pet pomiješano u jedan zvuk, pjesmu, album. Za drugo će nam, nadam se, trebati puno manje vremena. Gostovale su nam Lucija Ćustić, Ivana Picek, Lucija Ivšić i Irena Žilić. Scena u Hrvatskoj nije velika i više manje se svi znamo. Za Kafir smo razmišljali što bi mogli napraviti da malo dignemo, osvježimo refren, pa smo odlučili pozvati sve kantautorice da naprave štogod žele. Trebale su tu biti i Dunja (Ercegović) i Sara (Renar), ali nisu na žalost mogle stići.

 

 

Snimali ste u Kramasonik studiju – bogat izbor muzičke opreme, kombinacija analogne i digitalne opreme za snimanje, odličan zvuk – samo su neki aduti koji privlače bendove iz regije da se sliju u taj studio. Kakva su vam iskustva i kako je to snimanje izgledalo?

Do sada smo skoro sve snimali kod Nikše. Mislim da to govori samo za sebe. Miks i master je odradio Borna sam praktički. Ne znam kako kod drugih bendova to zapravo izgleda ali kod nas snimanje je test izdržljivosti jer budemo i po 14 sati u studiju bez pauze. Na kraju uši toliko krvare, a mozak boli da nam treba par dana da se vratimo u normalu.

 

Kako gledate na domaću scenu? Koji su bendovi koje cijenite posebno ili s kime volite svirati?
Ovo vam je prvi koncert u Sisku. Što uopće znate o gradu, o sceni, o SKWHATu? Kakva su očekivanja?

O SKWHATu znamo podosta. Znamo ljude koji rade tamo, ljude koji su svirali tamo i znamo da je društvo super. Jedva čekamo koncert da nam skinete junf sa Siska više. Što se tiće scene, danas je ona u Hrvatkoj dobra. Od Valentina i Pridjeva do Flesh-a, ima hrpa bendova i glazbenika u svakom žanru koji su objektivno jako dobri kako live tako i studijski. Bitno je tu spomenuti i ljude koji su organizatori i entuzijasti. Oni su jednako bitan dio scene kao i sami glazbenici. Oni su ti, po mom mišljenju, koji su najzaslužniji da scena uopće postoji danas u RH. Ipak, ta scena bi se trebala možda malo više povezati sa scenom u Sloveniji, Srbiji pa čak i BiH. Blesavo je da bendovi iz Hrvatske uopće ne znaju za neki super srpski bend dok slučajno ne sviraju negdje zajedno i obrnuto. Ekipa iz Indirekta to pokušava polako pokrenuti, nadam se da će biti još toga.

 

Ovdje možete poslušati njihov debitatntski album, a i skinuti ga za 0 kuna: Baden-Baden Bandcamp

Na žalost nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar :).

Ostavite komentar

Vaš email neće biti objavljen. Popunite polja obilježena *

Možete korisiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*